Loopbaantraject

Wil je meer inzicht in hoe je je loopbaan verder zou kunnen ontwikkelen?

De digitale loopbaancoach helpt je om op een professionele, persoonlijke en prettige manier stil te staan bij je huidige werk en vooruit te kijken naar je toekomstige loopbaan. Een traject verloopt volledig digitaal waardoor je de mogelijkheid hebt om op elk moment van de dag in te loggen. Zonder reistijd, zonder files en altijd wanneer het jou het beste uitkomt.

Een traject bij De digitale loopbaancoach bestaat uit inzicht gevende oefeningen, verdiepende vragen en persoonlijke feedback van een ervaren loopbaancoach. In het uitgebreide informatiepunt kun je terecht voor literatuurtips en links naar interessante websites.

Het onderstaande filmpje geeft je een korte impressie van wat De digitale loopbaancoach jou te bieden heeft.

00:00
00:00
CC


Het vertrekpunt van een traject bij De digitale loopbaancoach is de achtergrondinformatie oefening. Je kunt deze oefening beschouwen als een digitaal intake gesprek. In deze oefening word je gevraagd je CV te uploaden en formuleer je je concrete loopbaanvraag. Aan de hand van deze oefening wordt er een coach aan jou gekoppeld die je persoonlijk begeleidt gedurende het gehele traject.

Jouw coach zorgt ervoor dat het traject dat je doorloopt op maat is samengesteld, aangepast aan jouw persoonlijke situatie. De coach heeft hiervoor een breed scala aan oefeningen ter beschikking. Je hebt de vrijheid om zelf te kiezen waar en op welk moment je de opdrachten maakt. De digitale loopbaancoach is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar vanaf ieder plek. Je kunt eenvoudig inloggen op de beveiligde website van De digitale loopbaancoach om de oefeningen in te maken, te communiceren met jouw coach en om het informatiepunt te raadplegen voor artikelen, boekbeschrijvingen en handige websitelinks.

Na het invullen van een oefening stelt de coach prikkelende verdiepingsvragen die toegespitst zijn op jouw situatie en loopbaanvraag.
 

Ik wil graag een loopbaantraject volgen, wat nu?

Misschien werkt jouw organisatie al met De digitale loopbaancoach. Neem contact met ons op om na te gaan of dit het geval is of vraag het na binnen je organisatie.

Werkt jouw organisaties nog niet met De digitale loopbaancoach, maar wil je wel een loopbaantraject bij ons volgen? Het wordt steeds gebruikelijker om medewerkers te faciliteren bij de ontwikkeling van hun loopbaan. Bespreek deze behoefte dan ook vooral binnen jouw organisatie. Het verschilt per organisatie wie de budgetten beheert voor opleidingen en ontwikkeling. Je kunt denken aan:
  • Een leidinggevende die per medewerker een loopbaantraject in kan zetten.
  • De afdeling HRM of P&O die medewerkers faciliteert in het opstarten van een loopbaantraject.
  • Via een persoonlijk budget. In je CAO vind je hier meer informatie over. Ook kan de afdeling P&O je hier meer over vertellen. Niet iedere organisatie werkt met persoonlijke budgetten.
  • Grotere organisaties hebben soms een loopbaan- of employabilitycentrum waar je terecht kunt met je vraag over de mogelijkheden van het starten van een loopbaantraject.
Weet je niet waar je het beste terecht kunt binnen jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op om jouw specifieke situatie voor te leggen. We denken graag met je mee.

Heb je op dit moment geen werkgever of is al het bovenstaande binnen jouw organisatie niet van toepassing? Dan kun je natuurlijk ook als particulier een loopbaantraject opstarten. Wist je dat een loopbaantraject gedeeltelijk aftrekbaar is bij de belasting? Kijk voor meer informatie hierover op de website van de belastingdienst.

Wil je meer weten? Bekijk dan de meest gestelde vragen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je mailen naar info@dedigitaleloopbaancoach.nl of bellen met 024 360 67 38. Wij staan je graag te woord.